Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

MI Consultancy ontvangt als eerste EPD/ZIS-leverancier het NTS-keurmerk

MI Consultancy, specialist in het ontwikkelen en implementeren van het zorginformatiesysteem NeoZis, nam vrijdag 10 oktober het keurmerk van Stichting Nederlandse Triage Standaard (NTS) in ontvangst. Het triagesysteem is volledig geïntegreerd in NeoZis SEH en voldoet aan de door de organisatie gestelde eisen. MI Consultancy is hiermee de eerste EPD/ZIS-leverancier die in staat is de Nederlandse Triage Standaard (NTS) te ondersteunen.

 

De NTS is een nieuwe ketenstandaard voor triage binnen de acute zorg. Deze keten bestaat uit huisartsenposten, spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen en meldkamers ambulancezorg. De NTS moet de veiligheid en doelmatigheid van de triage verhogen. Het doel is één uniforme taal te gebruiken in de spoedketen waardoor de patiënt overal het beste wordt geholpen. De Stichting NTS is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de uitrol van de ketenstandaard en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

NeoZis SEH ondersteunt al jaren verschillende triagesystemen als Boston/ESI en MTS2. Inmiddels wordt ook de NTS ondersteund en mag MI Consultancy zich de eerste EPD/ZIS-leverancier noemen die het keurmerk heeft ontvangen. Directeur van MI Consultancy Paul Edridge is zeer te spreken over de vlotte accreditatie: ‘NeoZis voldeed binnen twee bezoeken aan de gestelde eisen van de NTS. Eerder dit jaar kwam de stichting op bezoek om de software te bekijken. Na wat kleine wijzigingen heeft de stichting NTS vrijdag 10 oktober het keurmerk toegekend. Wij zijn hier erg blij mee. Onze ziekenhuizen staan te popelen om de nieuwe standaard in te voeren. Daarnaast laten we hiermee weer eens zien dat we als compacte organisatie snel kunnen handelen en professionele software maken.’