Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Neo ZIS|EPD integreert Elektronisch Voorschrijven

Het is wettelijk verplicht voor zorginstellingen om elektronisch voor te schrijven. De Inspectie voor de Gezondheid (IGZ) zal vanaf 2015 strenger toezien op deze wet. Zorgverleners en voorschrijvers van geneesmiddelen, zoals artsen, tandartsen, verloskundigen en verpleegkundigen moeten medicatie voortaan verplicht elektronisch voorschrijven. MI Consultancy heeft NeoZis EVS volledig geïntegreerd in Neo ZIS|EPD.

MI Consultancy, leverancier van Neo ZIS|EPD heeft een nieuw Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) in haar EPD geïmplementeerd. NeoZis EVS maakt het digitaal voorschrijven van geneesmiddelen mogelijk en ondersteunt de gebruikers bij het maken van complexe medicatiebeslissingen. Met NeoZis EVS wordt de patiëntveiligheid vergroot en het medicatieproces veiliger en efficiënter.

NeoZis EVS levert een belangrijke bijdrage aan het veiliger maken van het medicatieproces. Door het toepassen van medicatiebewaking draagt het EVS bij aan de medicatieveiligheid door onveilige situaties tijdens het voorschrijven te signaleren.

Consultant Eline Klop: ‘NeoZis EVS voldoet aan de KNMG Richtlijn Elektronisch Voorschrijven en in het systeem is beslissingsondersteunende technologie geïntegreerd die waarschuwt voor ongewenste combinaties van geneesmiddelen, allergieën en contra-indicaties. Ook bij foutieve doseringen voor geslacht, lengte, leeftijd en gewicht wordt gewaarschuwd. NeoZis EVS geeft automatisch een melding als een onveilige situatie zich voordoet.’   

NeoZis EVS is onderdeel van Neo ZIS|EPD. De integratie van het EVS in Neo ZIS|EPD zorgt voor een complete ondersteuning van het werkproces. Er wordt gewerkt in één werkomgeving, één geïntegreerd systeem. Artsen schrijven direct voor vanuit het EPD en hoeven niet bij verschillende systemen in te loggen. In het EPD is te zien wat voor medicatie is verstrekt, de actuele medicatie komt direct in de brief naar de huisarts en het medicatieprofiel wordt snel gedeeld met geautoriseerde collega’s en specialismen. Er is op elk moment volledig inzicht in de medicatiegegevens van een patiënt. De kwaliteit van zorg wordt verbeterd en de patiëntenzorg is volledig gestroomlijnd.NeoZis EVS is zeer gebruiksvriendelijk en kan worden gekoppeld met alle systemen.

Voordelen van NeoZis EVS:

• De voorschrijver kan overal en altijd gebruik maken van elektronische voorschrijving;

• Recepten zijn nooit meer onleesbaar;

• Toegevoegde gegevens komen direct in het EPD;

• Alle gegevens tezamen bieden een volledig medicatieprofiel van de patiënt;

• Geen dubbelmedicaties, contra-indicaties, interacties met andere geneesmiddelen en overgevoeligheidsreacties meer;

• NeoZis EVS controleert aan de hand van de richtlijnen die door de KNMG zijn opgesteld. NeoZis EVS is snel en gemakkelijk te implementeren en reeds klaar voor gebruik.

 

Wilt u meer informatie over NeoZis EVS?

Neem dan contact met ons op: 071 54 205 87 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..