Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Neo ZIS|EPD maakt SMS-notificaties mogelijk

Een sms als communicatiemiddel tussen de zorginstelling en de patiënt kan onder andere het aantal ‘no-shows’ verlagen. De patiënten van een zorginstelling krijgen dan een sms ter herinnering aan hun afspraak. De sms-service kan ook gebruikt worden voor het versturen van andere meldingen.

Minister Edith Schippers heeft in 2014 haar pijlen gericht op het terugdringen van no-shows bij zorginstellingen in Nederland. MI Consultancy geeft hier gehoor aan door de sms-notificaties mogelijk te maken.

De zorginstelling bereikt een kostenbesparing door het verminderen van het aantal patiënten dat niet op een afspraak op komt dagen. ‘No shows’ kosten immers veel geld; denk aan apparatuur dat niet wordt gebruikt, de tijd die het personeel dat is ingeroosterd voor onderzoek en behandelingen kwijt is, etc. Ook draagt de service bij aan een positieve beleving van de dienstverlening door de klant. Het zorgniveau wordt beter en efficiënter.

Wilt u meer informatie over sms-notificaties? Neem dan contact met ons op: 071 54 205 87 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..