Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Katwijk, januari 2017 – De Britse app ‘Careflow’ is nu ook verkrijgbaar voor de Nederlandse gezondheidszorg. Tijdens de ICT & Health Experience zal de app voor het eerst in Nederland worden gedemonstreerd door MI Consultancy. Careflow is een vernieuwend communicatiemiddel dat zorgorganisaties en zorgverleners verbindt. 

Careflow is niet alleen een app waarmee op een ‘whatsapp-achtige’ manier veilig kan worden gecommuniceerd tussen zorgverleners. Uiteraard is de communicatie direct, veilig en EPD-onafhankelijk, maar met deze app haalt een zorginstelling meer functionaliteit in huis. Dit is reeds bewezen in de Engelse ziekenhuizen die met Careflow werken. 

Careflow biedt meer, zo kan direct een waarschuwing aan een behandelaar worden gestuurd dat een patiënt extra aandacht nodig heeft. Is de betreffende behandelaar niet beschikbaar? Dan wordt onmiddellijk een andere behandelaar gewaarschuwd! Met de app kan teamgericht worden gewerkt, waardoor de patiëntveiligheid wordt verbeterd. En de papieren overdracht aan het einde van een dienst? Die is verleden tijd. 

Elke zorgverlener, van arts tot verpleegkundige, is op zijn eigen telefoon of tablet te bereiken en beschikt direct over de laatste informatie van zijn patiënten. Alle registraties via de app worden in het eigen EPD ingelezen. 

‘Uit onderzoek blijkt dat zorgverleners die vaak worden opgeroepen 20 procent van hun tijd niet effectief kunnen besteden omdat zij o.a. wachten op een telefoontje’ (Health Service Journal 2013)

Careflow is geschikt voor zowel ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra als GGZ-instellingen. Door tijdwinst bij het overdragen en opvragen van patiëntgegevens wordt de efficiency en productiviteit van het primaire zorgproces verhoogd.