Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Miljoenen subsidie voor het versterken van de positie van de patiënt

VWS heeft een subsidieregeling gestart, VIPP (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional) genaamd. MI Consultancy kunt u helpen bij deze regeling!

Het doel van het programma is om in 2020 alle Nederlanders digitaal toegang te bieden tot hun eigen medische gegevens. VWS maakt 32,5 miljoen subsidie vrij voor ZBC’s om dit mogelijk te maken. Klinieken kunnen het geld gebruiken om digitale informatie beter te ontsluiten. 

VIPP-portaal

In het VIPP-programma zijn een aantal doelstellingen vastgesteld die de komende drie jaar in stappen gehaald dienen te worden. Bijvoorbeeld de digitale gegevensuitwisseling met de patiënt en de gegevensuitwisseling rondom medicatie. MI Consultancy begeleidt uw ZBC, zodat u deze doelstellingen eenvoudig en zonder veel inspanning haalt. In aansluiting daarop hebben wij ons eigen VIPP-portaal ontwikkeld dat gereed is voor gebruik. U kunt dus direct aan de slag! Het VIPP-portaal biedt patiënten bijvoorbeeld de mogelijkheid om eigen medische gegevens in te zien via een beveiligd online portaal. Ook uitslagen zoals laboratoriumresultaten en glucosemetingen zijn inzichtelijk. Wilt u uw patiënten een meerwaarde leveren door eHealth aan te bieden? Dat kan! In het VIPP-portaal kunt u vragenlijsten aan de patiënt aanbieden, die zij voorafgaand aan de afspraak kunnen invullen. Deze gegevens zijn direct zichtbaar in Neo ZIS|EPD.  

Voorloper in VIPP-programma

Er wordt dus een substantieel bedrag vrijgemaakt voor de ZBC's die in aanmerking komen voor dit programma. MI Consultancy kan u helpen bij het aanvragen van deze subsidie. Wij zijn voorloper in het VIPP-programma en weten daarom precies hoe wij ZBC's kunnen ondersteunen bij het behalen van de doelstellingen van het VIPP. Wij zorgen ervoor dat ons zorginformatiesysteem altijd 'VIPP-ready' is en zitten bovenop de ontwikkelingen.

Er ligt hier voor u een unieke kans om de ICT in uw kliniek direct goed aan te pakken. Het VIPP-portaal sluit aan bij alle EPD-systemen, maar is ook volledig geïntegreerd in ons innovatieve Neo ZIS|EPD. Dit heeft als voordeel dat u in één gebruiksvriendelijk systeem zaken als het EPD, DOT/DBC-registratie en facturatie, afsprakenplanning, elektronisch voorschrijven (EVS), etc. afhandelt. Dit bespaart u veel tijd en kosten. 

Initiële aanmelding

Wilt u aanspraak maken op de subsidie? U dient daarvoor vóór 15 augustus aanvraag doen op de website van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Wilt u hulp bij deze initiële aanmelding? Neem dan contact met ons op.